Om oss

Blomsterhallen är ett väletablerat blomsterföretag i Uppsala sedan 25 år tillbaka.

Våra butiker finns belägna på Kungsgatan 70 och i Gränbystadens galleria och utgör en av Uppsalas största blomsteraffärer med den största och exklusivaste blomsterkylen. Vår målsättning är att erbjuda bra service och ett stort utbud av kvalitetsprodukter till bra priser.

Vi är vana att betjäna dig som privatperson likväl större kunder. Exempel på några av våra större kunder är Akademiska sjukhuset, Fresenius Kabi, IAR-Systems, Handelsbanken, Swedbank, och Uppsala Universitet (ramavtal) pastorat inom Svenska kyrkan (ramavtal), Uppsala kommuns enheter, förvaltningar och bolag (ramavtal).

Förutom att vi i flera år i rad har fått AAA-rating som ett bevis på vår goda ekonomi, så är vi glada och stolta över att ha fått utmärkelsen Gasellföretag 2013 enligt Dagens Industris kriterier för ett snabbväxande företag, och Årets Företag i Gränby Centrum 2013. Under 2015 har vi blivit utsedda till Årets vinnare av priset ”Årets Nybyggare – Pionjär” för Uppsala Län av Almi Företagspartner, IFS och SEB, vi blev också framröstade som sjärnföretagare "Småföretagarnas Favorit 2015" och årets Mest företagsamma människa i Uppsala län 2016. Med detta så är vi Sveriges mest pris belönat blomsterbutik.

Vi vill betona att vi aldrig hade kommit så här långt om det inte vore för våra duktiga medarbetare. Alla på Blomsterhallen jobbar hårt och strävar efter att nå företagets mål, 100 % nöjda kunder.

I våra välfyllda butiker tillhandahåller vi ett stort sortiment av traditionella säsongsblommor så väl som roliga och trendiga snittblommor, färdiga arrangemang och krukväxter. Hos oss hittar ni förutom blommor, även Uppsalas största sortiment av krukor, vaser och blomstertillbehör.

Butiken på Kungsgatan 70, har även en separat avdelning inriktad på sidenblommor (kan vara lämpliga för allergiker), eterneller och presentartiklar. Under vår- och sommarsäsong tillhandahåller vi även utomhusväxter, perenner och fröer i ett brett sortiment samt tillbehör till dessa.

Eftersom vi strävar mot att alltid erbjuda våra kunder anpassade lösningar som bygger på varje kunds unika önskemål, räcker det inte att tillhandahålla färdiga blomsteruppsättningar, säsongsblommor och krukväxter etc. därför har vi egna resurser för blomsterarrangemang och binderier i alla stilar, från hemtrevligt till trendigt och exklusivt. För att möta kundernas efterfrågade krav och önskningar är företagets florister alerta, serviceinriktade samtidigt som de har kunskap, utbildning och är uppdaterade inom området. Vi ordnar allt, blommor till glädje och sorg så som dop, bröllop, fest, begravning mm. Under årens lopp har kunnandet hos våra medarbetare speglats i kundens uppskattning.

Blomsterhallen arbetar ständigt med att förbättra rutiner och arbetssätt ur miljöperspektiv - för att minska belastningen på vår natur och omgivning. Vår grundläggande miljöpolicy är att i första hand alltid inhandla lokalt odlade blommor och växter, då detta är tillgängligt, för att undvika onödiga transporter och på så sätt minska den negativa påverkan på miljön. Vi arbetar trots allt med blommor och att ständigt arbeta för en bättre miljö är något som går hand i hand med vår affärsidé. Att alltid kunna garantera ett brett sortiment av lokal odlat är något som vi har lyckats väldigt bra med och är även något som uppskattas mycket av våra kunder. Ett exempel på en av de lokala odlarna är Vibergs handelsträdgård som är kända för deras populära miljöodlade tulpaner. Blomsterhallen stödjer och arbetar även aktivt med ett flertal miljöorganisationer inom området. En av dessa är organisationen Fair Flowers Fair Plants (FFFP) som uppmuntrar till produktion av blommor och växter på ett för omvärlden hållbart sätt. Konsumentmärkningen ”FFFP” garanterar att snittblommor och krukväxter odlats på ett sätt som visar respekt för både människor och vår miljö.

Blomsterhallen är den första butiken i Gränby centrum som använder LED-belysning, och leverera blomsterbud med ”Supermiljö elbilar”.

Vårt mål är att ditt besök ska ge dig en annorlunda upplevelse av våra hantverk och ett trevligt bemötande av våra kreativa och duktiga florister.

Företagsinformation: Blomsterhallen S.A AB, Org.nr: 556531-6816